Kedves Gyülekezet!

Isten tervében nagyon különleges szerepet töltenek be az újszövetségi gyülekezetek. A Fiú tulajdon vérével szerezte az egyházat, ami helyi közösségekben jelenik meg a világban. Azon munkálkodik, hogy menyasszonyát egy napon szentségben állítsa maga elé. Megszentelődünk. A gyülekezetet azért adta és építi Isten, hogy eszköz legyen ebben a változásban. Presbiterekként érezzük ennek az elhívásnak a súlyát. Célunk a gyülekezet folyamatos növekedése, megerősödése. Minden gyülekezet, ahol Isten Igéjének tanítása és megélése központi szerepet tölt be a közösség életében, az számíthat Isten gazdag áldásaira.

Mindezek fényében úgy látjuk, közös tanulás előtt állunk. A gyülekezet meghatározó dokumentumai a Szentírás után a Hitvallás és az Alapszabály. A hitvallás foglalja össze, miben hiszünk, hogyan értelmezzük a Szentírást, mi az, amit fontosnak tartunk hitünkben. Az alapszabály a gyülekezet felépítéséről, működéséről szól, és azt fejezi ki, hogyan törekszik a gyülekezet Isten igéjét megélni a hétköznapokban. E két dokumentum alapos ismerete minden gyülekezeti tag számára áldás. Éppen ezért:

November első vasárnapján szeretnénk útjára indítani egy új kezdeményezést a gyülekezetünkben, ami lehetőségek egész tárházát nyitja meg előttünk a közös tanulás terén. Alább bemutatunk nektek egy megváltozott istentiszteleti rendet. Kérjük nézzétek át, találtok ott rövid magyarázatokat arra vonatkozóan, hogy melyik programpont hogyan fog működni, mi a terv a gyerekekkel, stb. Imádkozzatok, gondolkodjatok, és ha van megjegyzésetek, javaslatotok, kérjük jelezzétek nekünk.

Vasárnapi program és istentiszteleti rend

9:00 Közös pakolás, teremberendezés

10:00 Vasárnapi iskolák (felnőtt és gyermek)
– felnőttek: az első hónapokban a hitvallásunkkal és alapszabályunkkal fogunk foglalkozni, a jövőben itt lesz lehetőség mindenféle érdekes témák tanulmányozására, amik nem férnek bele egy-egy igehirdetésbe: bibliatanulmányozási módszerek, evangelizációs módszerek, bibliai régészet, angyalok, stb.
– gyerekek: hála az Élet Szavának idén is lesz 4 diákunk, akik a felnőttekkel egyidőben a gyerekeinket fogják tanítani. Két csoportban lesznek:
1. kicsik: óvodások és iskolások másodikos korig
2. nagyok: harmadiktól felfelé

10:35 Hirdetések, dicsőítés és imaközösség
– behozzuk a teljes közösségbe az imaórát, hogy együtt hordozzuk az imakéréseket, de természetesen ha valaki továbbra is szeretne istentisztelet előtt imádkozni, annak nagyon örülünk.
– a közös imádkozás az úrvacsora és a tanácskozás alkalmával rövidebb lesz

11:15 Igehirdetés és gyerekvigyázás
– az igehirdetés alatt az élet szavás diákok fognak vigyázni azokra a gyerekekre, akik nem tudják végigülni az igehirdetést.
mostantól szeretnénk arra bátorítani az idősebb gyermeket, hogy vegyenek részt már az igehirdetésen is, ezzel is szoktatva őket a felnőttekkel közös istenimádatra

11:45 Elköszönés, kávézás

1 thought on “Vasárnapi program és istentiszteleti rend”

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top